Najbolje aplikacije za poslovne putnike, 1. dio

Comments off 838 Views0


Putovanja bez papira su pred nama već neko vrijeme – digitalni boarding pass-ovi, e-potvrde i online rezervacije. Poslovni putnici trebaju ipak nešto više od pametnih telefona ili tableta za obavljanje svojih poslova, od potpisivanja ugovora do prijave troškova i radnih sati. Niže navedene aplikacija rade to sve, od check in-a na Vaš let do traženja najbližeg Wi-Fi-ja, bankomata ili restorana.

 

LAGANO DO ORGANIZACIJE PUTOVANJA

 

Organizirajte svoje rezervacije

Jedna od originalnijih must-have aplikacija za putovanja je TripIt koji spaja potvrde od hotela, letove i druge rezervacije u jednostavan plan putovanja. Pro verzija, koja se naknadno plaća, nudi alarme za promjene letova u realnom vremenu i pomaže Vam pronaći alternativu.

Cijena: Besplatno na iTunes-u i Google Play-u; 0,99 USD za premium verziju (bez reklama) na iTunes-ima i Google Play-u; 4,09 USD mjesečno pretplata za Pro (premium opcije)

 

Ukrcaj sa pametnim telefonom

PassBook, iznenađujuće nedovoljno iskorištena ugrađena opcija na iPhone uređajima, automatski pohranjuje boarding pass-ove i potvrde hotela iz aplikacija kao što su British Airways, Starbucks, Hotels.com. Odaberite “Pronađite aplikacije za Passbook” kako bi uređaj pronašao one koje već koristite; nakon toga, bilo koja rezervacija koju napravite automatski će se ovdje pojaviti i biti spremna za check-in ili ukrcaj.

PassWallet je ekvivalentna aplikacija na Android uređajima. Korisnici Samsunga mogu preuzeti Samsung Wallet s Google Play-a ili Samsung App trgovine.

 

NAPRAVITE VIŠE POSLA

 

Digitalno potpišite dokument

Nisu svi digitalni potpisi jednako napravljeni. Iako ste možda koristili sliku svojeg skeniranog potpisa da “potpišete” dokument, većina eksperata to ne preporučuje za neke važnije dokumente. Za ugovore od veće važnosti koji zahtjevaju digitalni potpis, koristite aplikaciju CudaSign, koja omogućuje praćenje Vašeg potpisa s prstom, koristeći legalno poznatu ePotpis tehnologiju. CudaSign je kodiran na razini bankovne sigurnosti i radi s Microsoft Dynamics-om, Office 365 i drugim programima.

Cijena: 1 USD po korisniku mjesečno ili besplatna verzija na CudaSign

 

Skenirajte sa svojim pametnim telefonom

bizzzUmjesto do mukotrpno ciljate Vašu kameru, otvorite Scannable i usmjerite ga prema dokumentu kojeg želite skenirati. Aplikacija upotrebljava razine kontrasta kako bi primjetila što želite skenirati, zatim automatski skenira sliku, prilagođavajući je za profesionalno korištenje dokumenta. Više stranica se može skenirati jedna po jedna i zatim ujediniti u jedan PDF, a potom se može i poslati e-mail-om ili pohraniti na Vaš Evernote račun.

Cijena: besplatno na Evernote-u

 

 

 

 

 

 

Uredite i surađujte

Ako koristite Google Drive, znate da je Google Docs neophodan način za kreiranje i uređivanje dokumenata. Možete pristupiti bilo kojem dokumentu u Vašem Drive-u i mijenjati ga, bez obzira kojim se uređajem koristili. Također, kao i desktop verzija Google Drive-a, možete pozvati ljude da preuređuju isti taj dokument, sa ili bez interneta.

 

Radite bilješke i nadgledajte projekte

Za individualne korisnike, Evernote je briljantni digitalni dnevnik za dopise, istraživanja i misli. Dnevnike možete dijeliti i s drugim suradnicima, kao i nadgledati radni prostor koji se sastoji od desetaka dnevnika i suradnika.

 

Napravite grafičke izvještaje

Ako radite na izvještaju ili prezentaciji, minimalistička aplikacija Pages je ono što Vam treba. Aplikacija podržava multi touch geste za zumiranje na dokumentu koji dijelite sa suradnicima. Ako Vaši kolege koriste Apple uređaje, možete koristiti i AirDrop.

Cijena: besplatna na Google-u

¸