Najbolje aplikacije za poslovne putnike, 2. dio

Comments off 673 Views0


Apps

Prošli put smo napisali blog o mobilnim aplikacijama za lakšu organizaciju putovanja, skeniranje, digitalne potpise, uređivanje i izradu grafičkih izvještaja. Sada vam donosimo i predstavljamo aplikacije s kojima ćete se lakše snaći u novom gradu, od prijevoda i pretvorbe strane valute u vama poznatu, pronalaženje Wi-Fi-ja do praćenja vaših troškova poslovnog puta. Naravno, nemojte zaboraviti da se za traženje udobnog kreveta i smještaja na vašem poslovnom putu, uvijek obratite nama – BizZz-u!

 

PRONAĐITE POGODNOSTI DOK STE U POKRETU

 

Pronađite jelo

FoodSpotting

Ako ste gladni, FoodSpotting će ispuniti vašu želju. Umjesto pretrage hrane po restoranima, tražite po vrsti hrane. Želite li dim sum u Hong Kongu ili ribu u Londonu? Ova aplikacija će vas usmjeriti na restorane koji poslužuju najbolje verzije, a odlučeno na temelju recenzija posjetitelja tog restorana.

Cijena: Besplatno na FoodSpotting

 

 

 

 

 

Pronađite ono što želite

Trebate bankomat, garažu za parking automobila ili benzinsku postaju? AroundMe pronalazi najbliže usluge na temelju vaše GPS lokacije, pružajući vam smjer i upute do istog, kontakt, web stranicu i Foursquare prijedloge.

Cijena: Besplatno na AroundMe

 

Prijevod s lokalnog jezika

Word Lens skenira tekst na stranom jeziku i prevodi ga u vaš materinji. Trenutno aplikacija podržava engleski, njemački, španjolski, francuski, ruski, talijanski i portugalski.

Cijena: Besplatno na Quest Visual

 

Navigiranje u novom gradu

Proučavanje i snalaženje oko autobusnih linija u novom gradu je isto kao i traženje izlaza iz labirinta zavezanih očiju. HotStop je iznimno koristan kada dođete u jedan od 68 metropola koje aplikacija podržava, pružajući rute za bus, podzemnu željeznicu ili pak onu pješke. Također, dobit ćete i raspored voznih redova. Gradovi koje ova aplikacija podržava pokrivaju Sjevernu Ameriku, Europu i Australiju.

Cijena: Besplatno na HotStop

 

Pozovite taxi

Ponekad je taxi jedina alternativa, a Uber je prava opcija sada već dostupan u preko 60 zemalja diljem svijeta. Brže nego da istražujete kako funkcionira javni prijevoz, Uber će doći kao naručen. Plaćanje se vrši isključivo putem kartica tako da nećete trebati mijenjati novac u lokalnu valutu.

Cijena: Besplatno na Uber

 

OSTANITE ORGANIZIRANI

 

Pronađite Wi-Fi

WiFi Finder skenira i traži najbliže WiFi hotspotove koristeći vaš GPS pa ne morate biti online da bi pronašli Wi-Fi. Njegova baza podataka pokriva 144 zemlje s preko 145 000 logiranih hotspotova na iOS aplikaciji i 550 000 na Androidu. Također postoji i mogućnost filtriranja rezultata po vrsti objekta gdje se pronađe hotspot, npr. restoran, hotel ili kafić.

Cijena: Besplatno na iTunes-u i Google Play-u

 

Promijenite valutu

Ako često putujete, trebali bi imati priručnik za mijenjanje u rupije, eure ili pak američke dolare. XE Currency je prava aplikacija koja pretvara stranu valutu u vašu domaću. Možete čak dodati i widget u vaš iOS notifikacijski centar ili na zaslon Androida kako bi uživo pratili promjene tečaja.

Cijena: Besplatno na XE

 

Pratite troškove putovanja

Iako ne koristite IFTTT, aplikaciju koja povezuje vaše različite web korisničke račune za automatske akcije, Do Button je nepobjediv za štednju vaših troškova s poslovnih putovanja. Skinite Do Button aplikaciju, pokrenite “Save receipts to Dropbox” i slikajte vaše račune koji se potom pohranjuju u posebnu mapu na Dropbox-u. Pošaljite link vašem računovodstvu da nadoknadi vaše troškove.

Cijena: Besplatno na IFTTT

 

Pratite odnos posla i igre

Većina nas mješa posao i zadovoljstvo i to je u redu. Ali ako nas plaćaju po vremenu potrošenom na poslu, vrijedi skinuti aplikaciju Hours kako bi pratili koliko vremena trošimo na projekt. Postavite štoperice na određenu aktivnost ili projekt, uključujući pauze i zatim odaberite određeni zadatak svaki put kada se prebacujete. Izvještaji o vremenu utrošenom na određeni projekt mogu se i export-ati i poslati na e-mail.

Cijena: Besplatno za iOS na Hours Time Tracking

 

aTimeLoggerAndorid korisnici mogu koristiti aTimeLogger, koji ima nešto manje moderno sučelje nego Hours, ali slične opcije. Aplikaciju nudi bezbroj kategorija kao što su internet, prijevoz ili zabava. Jednostavno samo pristnite za početak odbrojavanja.

Cijena: Besplatno na aTimeLogger

¸